Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
3 hg älgfärs
1 dl torkade trattkantareller
2 äggulor
2 dl grädde
salt och peppar
smör till stekning
Rotsaker
Krossa och blötlägg trattarna några timmar, sila av vattnet (spara ev vattnet)
Kålrot, rotselleri och palsternacka i lika mängd strimlas och ångkokas
Vispa upp äggulorna med trattarna och blanda väl med färsen
tillsätt grädden till smidig, nästan halvrinnande konsistens (ev kan kantarellvattnet tillsättas om det behövs)
klicka smeten i het panna. ett par minuter på var sida. Vänd försiktigt så det inte bara blir mos. Grädden skall bli som sås inne i biffarna.