Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Fulåbergare (älgfärsbiff)

3 hg älgfärs
1 dl torkade trattkantareller
2 äggulor
2 dl grädde
salt och peppar
smör till stekning
Rotsaker

Krossa och blötlägg trattarna några timmar, sila av vattnet (spara ev vattnet)

Kålrot, rotselleri och palsternacka i lika mängd strimlas och ångkokas

Vispa upp äggulorna med trattarna och blanda väl med färsen
tillsätt grädden till smidig, nästan halvrinnande konsistens (ev kan kantarellvattnet tillsättas om det behövs)

klicka smeten i het panna. ett par minuter på var sida. Vänd försiktigt så det inte bara blir mos. Grädden skall bli som sås inne i biffarna.



Bengt Malmgren Malmgren
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N