Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Äpplen under ett täcke av cremefraiche och kryddor
Så här har du aldrig ätit ugnsstekta äpplen förut. Låt dem gärna stå en stund i ugnen, då blir ytan extra knaprig och god. Receptet fungerar även med lätt crème fraiche.
Ingredienser
portioner
3 äpplen
2 msk råsocker (går ju att hoppa över)
2 dl crème fraiche
1 1/2 tsk fänkål
1 1/2 tsk anis
1 tsk kardemumma
en nypa salt
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Kärna ur äpplena. Skalet kan vara kvar. Skär
äpplena i skivor och lägg dem i en liten smord ugnsfast form. Blanda
råsocker, crème fraiche, fänkål, anis, kardemumma och salt i en skål.
Bred blandningen över äpplena. Strö på lite råsocker. Grädda i ca 25
minuter tills äpplena är mjuka och täcket har fått en läcker färg.
Servera äpplena ljumma