Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Vit chokladkaka

smör och mjöl till formen
200g smör
200g vit ckohlad
3 ägg
3dl socker
2tsk vaniljsocker
1dl gräddfil
2dl vetemjöl
2tsk bakpulver1/2 dl päron- eller valfri likör
bär eller blommor till dekoreringen

Vit ckohlad glasyr
1dl vispgrädde
200g vit choklad
1 msk pärnlikör

Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en springform ca 24 cm i diameter. Smält smöret långsamt i en kastrull. Bryt chokladen i mindre bitar och rör ner dem i det smälta smöret. Vispa samman ägg, socker och vaniljsocker. Blanda ner gräddfilen och smör- och chokladsmeten. Blanda samman mjöl och bakpulver och rör samman alla ingredienser till en ganska tjock smet. Rör slutligen ner likören i smeten.
Grädda kakan i 30-35 min. Ta ut kakan ur ugnen men låt den vila i formen i åtminstone 30 min. Vänd kakan upp och ner på en stor tallrik och låt den svalna. Låt kakan svalna helt innan du häller över glasyren.
Värm grädden och bryt ner chokladen i den. Rör tills chokladen smält, häll då i likören. Låt glasyren svalna något innan du häller den över kakan. Dekorera kakan med bär eller ätliga blommor. [/i]



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N