|
|
Kinamat
KINAMAT 6 port
450 gr finstrimlat färskt bogfläsk alt fläskfilé
3 msk vetemjöl
1 påse wokgrönsaker
4 msk olja
1 purjo
6 ananasringar
2 ¼ dl ananasspad + vatten
6 msk socker
6msk soya
6 msk vinäger
6 msk tomatpuré
4 dl ris + 8 dl vatten
1. Sätt på ris och strimla purjon
2. Lägg köttet i en plastpåse tillsammans med mjölet, och skaka till det är mjöl på allt kött
3. Skär ananasringarna i 4:edelar
4. Mät upp ananasspad och vatten i en skål, häll i socker, soya, vinäger och tomatpuré. Rör tills allt är blandat
5. Fräs wokgrönsakerna i hälften av oljan, tillsätt purjon efter en stund, ta upp och håll varmt.
6. Fräs köttet i resterande olja, och när det är klart häll i grönsakerna och soyablandningen
7. Låt allt få ett uppkok, tillsätt ananas och låt det bli varmt.
8. Servera med torrt osaltat ris och extra soya.
|
|