Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
14 st Potatis
100 g smör el margarin
Ströbröd
Salt
Ev. riven ost
1.Sätt ugnen på 225 grader.
Skala potatisarna och skär snitt som går igenom halva potatisen. För att få fina snitt i potatisarna så kan man använda en träslev som potatisen får ligga i.
Skär ca 10-15 snitt på varje potatis.
2.Lägg potatisarna i en smord ugnsfast form. Smält smöret och pensla på hälften av smöret på potatisarna. Låt dem sedan baka i ugnen i 40 min.
3.Tag ut potatisarna efter 20 min och pensla på resten av det smälta smöret och strö över ströbröd och salt. Baka i ugnen i ytterligare ca 20 min.
4.Potatisarna är klara då de har fått en gyllenbrun yta. Strö eventuellt på lite riven ost några minuter innan potatisarna är klara att tas ut från ugnen. Servera gärna hasselbackspotatisen med ett aromsmör.