Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

POTATISKRÄM

Potatiskräm
6 personer
Tid: ca 20 minuter

Ingredienser
500 g potatis, skalad, tärnad
50 g smör
2 vitlöksklyftor, pressade
½ citron, saft och rivet skal
1 tsk salt
1 krm socker
2 äggulor
1½ dl matlagningsyoghurt
1 dl olivolja
1 dl hackad persilja

Tillagning
Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet.

Pressa potatisen i en potatispress, tillsätt smör, vitlök, citronsaft och skal, salt, socker och äggulor. Rör ihop till en tjock kräm. Rör ner yoghurt och sedan olja, lite i taget. Tillsätt eventuellt lite vatten om krämen blir för tjock. Blanda ner persilja, täck skålen med plastfolie och ställ i kylen. Potatiskrämen är god kall, men kan också ätas varm.




Husse
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N