|
|
POTATISKRÄM
Potatiskräm
6 personer
Tid: ca 20 minuter
Ingredienser
500 g potatis, skalad, tärnad
50 g smör
2 vitlöksklyftor, pressade
½ citron, saft och rivet skal
1 tsk salt
1 krm socker
2 äggulor
1½ dl matlagningsyoghurt
1 dl olivolja
1 dl hackad persilja
Tillagning
Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet.
Pressa potatisen i en potatispress, tillsätt smör, vitlök, citronsaft och skal, salt, socker och äggulor. Rör ihop till en tjock kräm. Rör ner yoghurt och sedan olja, lite i taget. Tillsätt eventuellt lite vatten om krämen blir för tjock. Blanda ner persilja, täck skålen med plastfolie och ställ i kylen. Potatiskrämen är god kall, men kan också ätas varm.
|
|