Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Holländsk Äpplekaka

Den här kakan är verkligen supergod. Recepten är gammaldags Holländsk, och i Holland (där jag bor - förlåt mig för min dåliga svenska!) vill ingen äta någon annan tårta när det finns äpplekaka. Jag säljer många varje vecka.

Till en form 26 cm (12 stora bitar) behövs:
500 gr vetemjöl
375 gr mjuk smör eller margarin
250 gr strösocker
1 tsk salt

Blanda alla ingredienser och fyll bottnat och kanter med 3/4 del. Strö på lite ströbröd.

Fyllning:
1500 gr syrliga äpplen
2 msk kanel
50 gr strösocker
4 msk maizena
lite vaniljsocker

Lägg degresten (i smulor, som du gör med fingrarna) på fyllningen.

Grädda mitt i ugnen 70 minuter på 180 grader. Mycket gott när kakan är varm, med vispad grädde eller vaniljsås. Jag själv tycker mest om kakan dagen efter: lite seg, med mycket smak.

Så här ska den se ut:
http://images.google.nl/images?svnum=10&um=1&hl=nl&rls=GGLG%2CGGLG%3A2005-51%2CGGLG%3Aen&q=hollandse+appeltaart



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N