|
|
Värmande pepparsoppa i vinterkylan
4 personer
2 liter vatten.
1 kyckling
3-4 gula lökar i klyftor
5-6 morötter i slantar
1 burk tomatpasta
2 hönsbuljongtärningar
salt och peppar efter smak
hel peppar efter smakönskemål ev 2-3 st
Koka kycklingen hel i vattnet tillsammans med pepparen i ca: 30-40 minuter. Tag upp kycklingen och rensa den ( sedan den svalnat),
Lägg i alla grönsaker, tomatpastan och buljongtärningen i buljongen som är i kastrullen.
Koka upp. Skär kycklingen i mindre bitar, tillsätt även den.
Låt allt koka tills grönsakerna är lagom mjuka.
Smaka av om peppar och salt behövs samt om du önskar tillsätta mer tomatpuré eller vatten.
Äts gärna med nybakad pain rich.
En underbar soppa som jag tillagade i Afrika när jag bodde där.
Där använde vi hotpeppar som var gul, röd och orange. Det finns likartad peppar här i sverige.
Smaklig måltid.
|
|