Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Botten
300 g mandelmassa ( ska rivas )
3 st ägg
2 msk kakao
Fyllning
4 dl vispgrädde
1 1/2 msk kaffepulver ( neskaffe)
3 msk florsocker
1 st äggula
25 g riven blockchoklad
Gör så här.
Riv mandelmassan, rör i äggen och sikta ner kakaon.
Bred ut smeten i en form med löstagbar kant.
Grädda botten i ugnen i 175 grader i ca 20-30 minuter.
Låt kallna. Blanda vispgrädde, kaffepulver och florsocker.
Vispa mocca grädden tjock. Vispa ner en äggula.
Bred ut smeten över kakan.
Ha ej botten för varm då smälter grädden.
Täck med folie och låt stå i frysen minst 3 timmar före servering.
Ta bort den löstagbara kanten och garnera med riven choklad. :lol: