|
|
Köttfärslåda 4 pers 45 min
500 g blandfärs
smör att steka i
100 g rökt skinka i bit
1 gul lök eller silverlök
ca 1 dl chilisås eller stark ketchup
1 msk kalvfond
1 stor kiwifrukt
1 tsk salt och nymalen svartpeppar
ev chilikrydda
5-6 ananasringar, färska eller på burk
3 ägg
2 dl creme fraiche eller vispgrädde
1 dl lagrad riven ost
Gör så här.
1. Fräs färsen i lite smör och finfördela den med en trägaffel.
2. Skär skinkan och löken i tärningar och vänd ner i pannan.
Tillsätt chilisåsen, kalvfonden och den skalade kiwifrukten
skuren i små bitar. Låt allt puttra några minuter.
Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite het chilikrydda.
3. Sätt ugnen på 225 grader.
4. Bre ut färsblandningen i smord gratängform och stick ner
ananasringarna delade i halvor.
5. Vispa ihop äggen, creme fraichen och den rivna osten och
häll över i formen.
Grädda i ugnen, 25-30 minuter, till gyllene färg.
Servera med sallad och bröd eller kokt ris.
|
|