Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
75 g margarin
1 dl mjölk
3 st äpplen
150 g mandelmassa
Ugn 175 grader
Gör så här
1. Vispa ägg och socker riktigt pösigt.
2. Smält margarinet och tillsätt mjölken.
Rör ner margarin/mjölken växelvis med
mjölet blandat med bakpulver i äggsmeten.
3. Skölj och torka äpplena. Riv dem grovt på råkostjärn.
Blanda ner raspet i smeten.
4. Häll smeten i en smord och bröad, ca 2 L, form.
Riv mandelmassan och strö den över smeten.
5. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 50-60 minuter.
Täck kakan med al-folie efter ca 20 minuter så att den
inte blir för mörk. Kakan ska kännas lite kladdig i mitten.
Strö ev över lite florsocker.