Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
3 morötter (ca 250 g)
1 stor gul lök
1 vitlöksklyfta
1 tsk olja
500 g blandfärs
salt och peppar
1 tsk paprikapulver
1 tsk färsk eller torkad oregano
1 burk krossade tomater (400 g)
150 g djupfrysta ärter
1 knippa persilja
Gör så här
1. Skala och slanta morötterna tunt. Skala och hacka lök och vitlök.
Hetta upp oljan i en panna,lägg i morötterna, pressad vitlök och lök
och låt fräsa en stund.
2.Tillsätt färsen och bryn under omrörning så att färsen blir smulig.
Krydda med salt, peppar, paprika och oregano.
3.Häll i tomatkrosset och låt allt puttra på medelstark värme tills
såsen har tjocknat lite. Lägg i ärterna och låt dem bli varma.
4.Skölj och hacka persiljan.Blanda ner den i grytan strax
före serveringen. Servera med ris eller pasta.