|
|
Jordgubbspaj med citronkräm
Pajdeg
2 1/2 dl vetemjöl
75 g smör eller margarin
1 msk strösocker
2-3 msk vatten
Fyllning
1 burk (250g) kesella gourmet
1 dl creme fraiche
1 dl florsocker
rivet skal av 1 st citron
1 liter (ca 500 g) jordgubbar
Garnering
citronmeliss
florsocker
Gör så här.
1.Börja med pajdegen: Sätt ugnen på 225 grader.
Hacka samman mjöl,matfett och socker, gärna i en matberedare.
Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop allt till en deg.
2.Tryck ut degen i en låg pajform, ca 24 cm i diameter.
Lägg en folieremsa runt degkanten så att den inte glider ner
under gräddningen.
3. Grädda pajskalet mitt i ugnen, 10-12 min. Låt det svalna.
4. Gör fyllningen: Rör samman kesella, creme fraiche, florsocker
och citronskal till en smidig kräm.
5. Snoppa och halvera jordgubbarna. Om du använder frysta jordgubbar
så låt dem tina i kylskåp. Då behåller de sin spänst bättre.
6. Fyll pajskalet med citronkräm och jordgubbar.
Garnera jordgubbspajen med citronmeliss och sikta över lite florsocker.
|
|