Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
500 g kycklingfile
salt, peppar
1 msk smör eller margarin
Sås
2 dl hönsbuljong
100 g bladspenat
200 g grön sparris
1 dl bladpersilja
2 dl minifraiche 5 %
Dekoration
sparrisknoppar
10 st rädisor
Servering
kokt potatis
Gör så här.
1. Krydda kycklingfileerna med salt och peppar.
Hetta upp matfettet i en stekpanna och bryn fileerna.
Stek sakta tills de är genomstekta, ca 15 minuter.
2.Koka upp buljong. Grovhacka spenaten och rör ner den i buljongen.
Skär sparrisstjälkarna i 1 cm långa bitar och lägg ner i buljongen.
Spara knopparna. Låt sjuda under lock 10 minuter.
3. Mixa buljongen med spenat, sparris och persilja i matberedare.
Häll tillbaka såsen i grytan och tillsätt minifraiche.
Låt såsen bli genomvarm.
4. Skär fileerna i skivor. Lägg upp på fat och dekorera
med sparrisknoppar och rädisor.