Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
3 dl havregryn
2 dl strösocker
1/2 dl sirap
150 g smält smör eller margarin
1/2 dl grädde
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
Blanda alla ingredienserna.
Lägg teskedsstora klickar av smeten med stora mellanrum på smord plåt.
Kakorna flyter ut mycket.
Grädda i 175 grader omkring 8 minuter eller tills flarnen är svagt ljusbruna. Låt dem svalna några minuter innan de med tunn kniv lossas
från plåten. Böj flarnen och låt dom kallna. Flarnen kan också svalna på galler till platta flarn och sedan läggas samman två eller flera med fyllning mellan.