Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
1 gul lök
200 g benfri kassler
6 medelstora potatisar
2 palsternackor
2 morötter
1 bunt persilja
1 tsk potatismjöl
salt, peppar
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 1/2 dl mjölk
smör eller margarin
Ugn:225 grader.
1. Skala och hacka löken. Skär kasslern i små tärningar.
Fräs löken mjuk och glansig i lite matfett.
Tillsätt kasslern och låt den fräsa med några minuter.
2. Skala och strimla potatis, morötter och palsternackor. Klipp persilja.
3. varva kasslerfräset med de olika rotfrukterna samt persilja, potatismjöl
salt och peppar i en smord eldfast form.
4. Rör sammman matlagningsgrädden med mjölk. Häll det över
rotfrukterna. Klicka lite margarin över.
Grädda mitt i ugnen ca 50-60 minuter eller tills rotfrukterna är mjuka.