|
Dajm tårta | Recept | Bröd & Bakverk | Tårtor
Dajm tårta
Dajm tårta med nötbotten:
150 g hasselnötter och mandlar
1 tsk bakpulver
2 ägg
2 dl socker
1,5 st dajm (av 56 g)
2 dl grädde
Riv nötter och mandlar. Blanda i bakpulvret.
Vispa ägg och socker pösigt.
Rör ihop nötter och äggsmet.
Smörj och bröa en form ordentligt, kakan fastnar!
Grädda i 175 grader tills kakan är torr, c:a 20 min.
Hacka dajmen och blanda med vispad grädde.
Bred över den kalla nötkakan
Fryst dajmtårta
6 ägg , delade i gulor och vitor
6 dl strösocker
2 hg sötmandel
8 dl vispgrädde
4 st dubbel-dajm
Vispa äggvitorna med 2 dl socker till det går att vända bunken upp och ner utan att det rinner ut.
Hacka mandeln
Vänd försiktigt ner mandeln och 2 dl sockret i marängsmeten
Täck en plåt med bakplåtspapper och bred ut marängsmeten 1 1/2 - 2 cm tjockt
Grädda marängen ca 60 minuter i 150° C (ställ sedan gärna ugnsluckan på glänt med värmen avslagen och låt botten stå kvar tills den kallnat ev. över natten)
Tag ut marängen när den är genomgräddad och låt den kallna.
Vispa äggulorna med det sista av sockret (2dl) tills det blir tjockt och pösigt
Vispa all grädden
Hacka dajmen
Blanda hälften av grädden, äggulesmeten och dajmkrosset.
Vänd ner resterande grädde.
Lossa den kalla marängbotten från papperet.
Lägg på dajmgrädden och sätt i frysen.
Sikta gärna över kakao vid serveringen
Vill man inte ha en så stor tårta går det bra att halvera receptet. Men det är bra att ha en bit kvar i frysen till ett senare tillfälle. Det är ju inte ovanligt med gäster när kakburkarna är tomma.
enkelt och otroligt uppskattat:
2 köpta marängbottnar
vaniljvisp
dajm
vispa vaniljvisp , blanda i hackad dajm . ta fram en rund form med lösa kanter och lägg i första botten sen hälften av röran sen åter en botten och sen resten av röran.
låt stelna i frysen .
Dajm tårta
Är det någon mer som har ett recept att dela med sig av
Här kommer ett recept, vet inte om det är det du söker.
Botten:
4hg sötmandel mald
4 dl socker
8 äggvitor, vispas hårt
Häll i långpannan och grädda i 180 grader i 20-25 minuter
Glass:
6 äggulor
3/4 dl socker
vispa poröst
4,5 dl grädde, vispas
5 st dajm, hackas
Blanda ihop allt, bred över botten. Ställ i frysen minst fem timmar. Sätt sedan in den i kylskåpet i 1½-2 timmar innan den ska serveras.
Mumsig är den i alla fall och mycket blir det!
// Norpan
Dajmtårta
Har sett att det finns ett recept på dajmglass. Men det är inte det jag söker. Jag letar efter ett recept på dajmtårta med någon form av botten och inte enbart dajmglass
Kolla under rubriken Glass där finns ett recept på Dajmglass om det är det du menar
|
|