Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Hej, är det någon som har rcept på istersmör ? Jätte Tacksam för Svar. Tina Norström
="Son of Gun 51" Hej Tina,
om du med istersmör menar det som i Österrike och Tyskland kallas 'Schmaltz' så är det enkelt men tidskrävande.
1 kg späck, renskuret från allt kött men gärna med svålen kvar.
tärna i c 2x2 cm bitar och lägg i en tjockbottnad gryta så det inte bränns. Ha lite vatten i och värm sakta upp till en temperatur då späcket smälter. flitig omrörning rekommenderas.
När allt späck är smält saltar man och slår sedan i någon matsked mjölk.
Fiswka upp svålbitarna som när de svalnar blir lätt krispiga grammel och goda som tillbehör.
om du med istersmör menar det som i Österrike och Tyskland kallas 'Schmaltz' så är det enkelt men tidskrävande.
1 kg späck, renskuret från allt kött men gärna med svålen kvar.
tärna i c 2x2 cm bitar och lägg i en tjockbottnad gryta så det inte bränns. Ha lite vatten i och värm sakta upp till en temperatur då späcket smälter. flitig omrörning rekommenderas.
När allt späck är smält saltar man och slår sedan i någon matsked mjölk.
Fiswka upp svålbitarna som när de svalnar blir lätt krispiga grammel och goda som tillbehör.