|
|
Inbakt fisk med sparris
Smördegsinnbakt sikfile, dill och sparrisfylld.
Receptet för 4 personer
Ingredienser:
4 st smördegsplattor
4 st sikfileer utan skinn
1 knippe dill
8 st gröna sparrisknoppar
Saften av en citron
Salt och svartpeppar
1 dl smält smör
1 st ägg till pensling
1: Lägg smördegsplattorna på bakplåtspapper så att de överlappar
varandra i en avlång rad.
2: Lägg sikfileerna över smördegsplattorna, skvätta citronsaften över och
rada ut den gröna sparrisen över fiskfileerna, gör likadant med dillen varpå
du saltar och pepprar.
3: Rulla ihop smördegsplattorna med fisken och kryddorna till en avlång
rund kolv, se till så att fisken är helt intäckt av smördegen, även i ändorna.
4: Pensla smördegsinbakningen med ett uppvispat ägg och stick några hål
i smördegen med en gaffel.
5: Grädda i ugnen på 200 graders värme i 20-25 minuter, eller tills
smördegen fått en fin gyllenbrun färg.
6: Servera den varm, skivad i lagom tjocka skivor, tillsammans med någon lätt sallad och det smälta smöret till.
|
|