Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Ingredienser:
500-600 gram nötfärs
½ dl ströbröd
1 msk potatismjöl
1 ½ dl vatten
1 ägg
1 tsk salt
1-2 krm peppar
1 msk soja
Fyllning:
ca 100 gram grekisk fetaost
6 marinerade soltorkade tomater
½ kruka basilika (alt. ½ paket frusen basilika)
Tillagning:
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda ströbröd, potatismjöl och vatten. Rör ner köttfärs, ägg, salt och peppar.
Lägg ut bakplåtspapper eller plastfolie på arbetsbänken. Platta ut köttfärsen till en ca 1 cm tjock fyrkant.
Smula eller skiva osten tunt och lägg över färsen.
Strimla tomaterna och grovhacka basilikan och strö detta över färsen.
Rulla ihop som en rulltårta och lägg över på en smord ugnsfast form.
Pensla köttet med soja och grädda ca 45 minuter i nedre delen av ugnen. Lägg på en bit folie om ytan verkar få för mycket färg.