Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
2 stora morötter (200 gram)
50 gram margarin
5 dl mjölk
50 gram jäst
2 teskedar salt
2 matskedar socker eller sirap
13-14 deciliter rågsikt
Gör så här:
* Skala och finriv morötterna
* Smält margarinet och häll i mjölken och värm tills blandningen är fimgervarm (37 grader)
* Smula jästen i en bunke och rör ut den i lite av degspadet
* Tillsätt resten av degspadet, salt, socker, rivna morötter och nästan allt mjöl. Spara lite till utbakningen
*Arbeta kraftigt ihop till en deg
* Låt degen jäsa övertäckt i bunken i 30 minuter
* Tag upp degen på mjölat bakbord och kåda den lätt
* Platta ut degen i en smord långpanna (cirka 30 x 40 centimeter) Skär degen med mjölad kniv i 24 bitar. Nagga degen
* Låt jäsa under duk i 30 minuter
* Grädda mitt i ugnen i 225 grader i 15 - 20 minuter