Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Tillagning.
Sätt ugnen på 250 grader.
Skala potatisen och skär den i skivor. Förkoka i 5 minuter.
Mät upp ströbrödet i en skål.
Häll upp tomaterna i en sil (eller durkslag) och låt sila över ströbrödet. Låt stå tills tomaterna runnit av ordentligt!
Skär under tiden av kanterna på brödskivorna och smula sönder brödet i en skål.
Blanda brödet med smör persilja och vitlök.
Blanda köttfärs, salt och peppar med ströbrödet och spadet från tomaterna.
Forma kötfärsblandningen som en limpa i en ugnsfast form.
Bred de avrunna tomaterna över köttfärslimpan och lägg brödblandningen i ett jämnt lager däröver.
Lägg den förkokta potatisen i en krans kring köttfärsen (får det ej plats kan man använda två formar) och grädda i 20 minuter.
SMAKLIG MÅLTID!!