Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
50 g jäst
5 dl ljummen lättmjölk
400 g kokt pressad potatis
1/2 msk salt
1 msk socker
1 msk olja
5 dl grahamsmjöl
7 dl vetemjöl
ägg
solrosfrön
Gör så här:
* Smula ner jästen i en bunke och rör ut den i ljummen mjölk. Tillsätt potatis, salt, socker, olja, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen väl och låt den jäsa i 40 minuter
* Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den. Lägg degen på en bakpapparsklädd långpanna. Kavla eller tryck ut degen. skåra degen med mjölad kniv i lagom stora rutor
* Pensla med ägg och strö på solrosfrön. Låt degen jäsa i 30 minuter. Grädda mitt i ugnen i 225 grader i 20 - 25 minuter.