Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Degen kan även användas till korvbröd och som pizzabotten.
Ingredienser:
5 dl mjölk
2 msk fiberhusk
50 g jäst
½ dl matolja
3 msk socker
½ tsk salt
ca 10 dl glutenfri mix.
Gör såhär:
1.Mät upp fiberhusken i en skål. Värm mjölken fingervarm och häll den över husken. Rör om och låt sen blandningen stå och svälla i tio min.
2.Smula ner jästen i mjölkblandningen och rör om tills den är upplöst. Tillsätt matolja, socker och salt.
3.Blanda ner mjölet och arbeta degen kraftigt, gärna i en matberedare ellr med en elvisp med degkrokar. Degen ska vara blank och slät, men ganska lös.
4.Stjälp upp blandningen på mjölat bakbord. Forma degen till en längd som delas i i små bitar. Forma dessa till släta bullar och tryck ut dem till platta kakor.
5.Lägg kakorna på bakpappersklädd plåt och ställ dem att jäsa i ungefär 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader Celsius.
6.Pensla de färdigjästa bullarna med uppvispat ägg och strö på sesam eller vallmofrö efter smak.