|
Lussebullar utan kesella | Recept | Julmat | Bröd
lussebullar
Hej Frida (visst är det Frida?)
Ett ungefärligt recept ur mitt huvud: Smält 100 g smör i en kastrull och häll i 5 dl mjölk. Låt det bli fingervarmt. Smula ner 50 g färsk jäst (har du det? Om du bara har torrjäst så måste mjölken vara något varmare) i en bunke, häll på mjölkblandningen och rör om tills jästen lösts upp. Häll i 1 dl socker (lite mer om du gillar sötare bullar - för mig är 1 dl bra) och 1/2 g saffran. Rör i vetemjöl tills det blir en klibbig deg, knåda sedan i mer mjöl tills degen blir smidig och blank utan att vara hård. Vad kan det vara? Kanske 8 dl mjöl? Täck över den, låt den jäsa en timme (är det varmt hos dig? Då går jäsningen fortare) Baka ut bullar, jäs igen och grädda ca 8 minuter i 230 grader Celsius. Hoppas det hjälper - jag vet inte hur mycket vana du har...
God Jul!
Nilla
|
|