Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
1 kg skinn- och benfri laxfilé i bit Kokspad:
1 liter vatten
4 msk rödvinsvinäger
1 msk salt
1 liten skalad morot i skivor
1 liten skalad rödlök i skivor
1 tsk vitpepparkorn
1 lagerblad
2 kvistar dill Garnering:
kokta morotsskivor
små citronklyftor
majonnästoppar
Välj en fin bit lax för att få en tjock filé.
Blanda kokspadets ingredienser i en traktörpanna som rymmer hela fisken.
Koka spadet cirka 10 minuter.
Lägg fiskbiten i spadet och koka upp igen, låt fisken sjuda 5 minuter.
Ställ hela pannan svalt och låt fisken kallna i spadet.
Lägg upp fisken på fat och garnera. Servera med dillmajonnäs.