Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Hittade det här receptet på firajul.nu. De ska jag göra nu till jul. Tycker så mycket om de röda mjuksega kanderade mandlarna jag brukar köpa på marknaden och hoppas nu på att de här blir lika goda.
Tillvägagångssätt:
Blanda socker och sirap i en skål.
Ställ in i mikron på full effekt (750 watt) i 3-4 min, rekommenderar 3 minuter 15 sekunder. Passa noga.
Blandningen ska koka och bli ljusbrun men får inte bli bränd.
Rör i mandeln och fortsätt tillagningen på full effekt i exakt 3 minuter.
Ta ut skålen och rör i de övriga ingredienserna. Rör om väl. Färga efter eget tycke. Arbeta snabbt.
Klicka ut på ett bakpapper, en mandel i en pöl av smet. Låt svalna något. Om smeten i skålen svalnar under tiden som du klickar kan det vara bra att ha en extra sked till hands. När klickarna har svalnat något formar du massan runt mandeln med fingrarna.