Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Svaret: Bottenskyla är så mycket att bottnen precis täcks!
Fick en fråga per mail:
Jag undrar om ni kan för klara ett uttryck i ett utav recepten på eran hemsida?
Har själv hört mej för både hos bagare och kockar och ingen har ens hört ordet förut.
Jag har frågat min gamla mormor 93 år kanske hon kunde veta men inte hon heller.
Jag har sökt på netet men även där finns ingen bra förklaring, ordet förekommer i olika sammanhang allt från att baka paj till koka musslor, det t.o.m avändes i en mening med bankfack men fortfarande inge förklaring.
Så kan Ni förklar hur gör man en BOTTENSKYLA????
Ordet används i "Frasig blåbärspaj"
Smält matfettet och häll det över havregrynen. Vispa ägg och socker poröst och blanda ned det i grynen. Sikta samman mjöl och bakpulver och rör ned det i smeten. Lägg en tunn bottenskyla av smeten i en ugnsfast form.???
Med vänliga hälsningar
Ammi och hennes gamla mormor o många fler som undrar
Jag har skrivit tidigare ang. denna paj. Undrade då vad bottenskyla var.
Har nu gjort pajen 2gg och vid båda tillfällen blir den totalt dyblöt i botten o det finns inte tillstymmelse till frasighet.
Den är oxå nåt så fruktansvärt söt.
Jag undrar om ni kan titta igenom receptet och se om det har blivit något fel i mått anvisningarna.
Ni undrar säkert och vist kunde jag försöka hitta något annat recept, men jag vill verkligen ha en frasig paj och sen är jag jäkligt envis och vill lyckas med den.
Mvh
Ammi
Hej,
ja 3 dl socker blir ju ganska sött :-)
jag tror att det blir blötare att använda frysta bär och att få botten frasig kan nog vara svårt.
pröva att lägga mkt deg som ett täcke över och gör gärna mönster med en gaffel.