|
|
Bavette Pescatrice - Bavette med fisk och tomat
Bavette Pescatrice
4 portioner
Tid: 20 minuter
Ingredienser:
- 400 g Barilla Bavette
- 450 g sejfilé (tinad fryst, eller färsk)
- 0,5 dl olivolja
- 3 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 peperoncini, torkad och smulad - alternativt 1 krm mald torkad cayennepeppar
- 1 rågad msk tomatpuré
- 3 dl Barilla tomatsås all’Arrabbiata
- 1 dl torrt vitt vin eller vitt matlagningsvin
- saften från en halv citron
- skalet från en fjärdedels citron
- 1 msk fiskfond
- 3 dl grädde
- 1 dl vatten från pastakoket
Gör så här:
Skär fisken i 3x1 cm stora bitar.
Bryn vitlök och peperoncini på medelvärme i olivolja, tills vitlöken blir mjuk.
Tillsätt tomatpuré.
Häll på Barilla tomatsås all’ Arrabbiata.
Häll på vinet och pressa ner saften av en halv citron.
Låt alltsammans puttra i cirka 5-7 minuter.
Häll i fiskfond och grädde. Vispa runt och fortsätt puttra cirka 4 minuter. Lägg i fisken cirka 4 minuter innan servering.
Koka pastan enligt anvisningar på paketet.
Häll av pastan cirka 1,5 minut innan koktidens slut, men ta cirka 1 dl av pastavattnet åt sidan och tillsätt det i såsen tillsammans med pastan.
Vänd runt, koka upp och låt pastan tillagas klart i såsen, cirka 1 minut.
Garnera med citronskal.
Bavette Pescatrice - Bavette med fisk och tomat
|
|