|
|
Cornetti e Ceci - Kikärtssoppa med Cornetti
4 portioner
Tid: 30 minuter
Ingredienser:
- 300 g Barilla Cornetti Integrale (Fullkorn)
- 200 g rimmat sidfläsk eller pancetta
- 1 dl olivolja
- 1 gul lök, hackad
- 400 g borlottibönor på burk
- 800 g kikärtor på burk
- 1,25 liter vatten
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 2 st sardellfiléer
- 2 peperoncini, torkad och smulad - alternativt 2 krm mald torkad cayennepeppar
- 2 kvistar färsk rosmarin
- 3 vitlöksklyftor
- 70 g parmesan
Gör så här:
Värm olivolja i en kastrull. Lägg i den hackade gula löken och lägg i kastrullen. Krossa peperoncinin och lägg i kastrullen. Hacka ihop vitlök, rosmarin och sidfläsk/pancetta och lägg i kastrullen. Smula ner grönsaksbuljongtärningen och rör runt. Öppna kikärtsburkarna och häll av spadet, skölj kikärtorna. Lägg ner hälften av kikärtorna i kastrullen. Rör och häll på 2,5 dl vatten. Lägg i sardellfiléerna. Använd stavmixer och slätmixa innehållet i kastrullen. Lägg i resten av kikärtorna (hela) tillsammans med 1 liter vatten och de avrunna och sköljda borlottibönorna. Koka upp vatten i en ny kastrull, lägg ner Cornettin och häll av den igen efter 1 minut. Lägg ner pastan i soppan och låt koka i 4 minuter. Servera soppan i skålar och ringla lite olivolja över. Strö över riven parmesan och toppa med färsk rosmarin. Servera genast!
Cornetti e Ceci - Kikärtssoppa med Cornetti
|
|