|
|
Penne Rigate Affumicate
4 portioner
Tid: 30 minuter
Ingredienser:
- 400 g Barilla Penne Rigate
- 500 g rökt sidfläsk
- 75 g gul lök, hackad
- 75 g parmesan, riven
- 1,5 dl grädde
- 2 msk tomatpuré
- 200 g körsbärstomater, halverade
- 2 msk olivolja
- 400 g Barilla tomatsås all’Arrabbiata
- 0,5 dl vatten (eventuellt)
Gör så här:
Koka pastan enligt anvisningar på paketet.
Värm en stekpanna till medeltemperatur.
Tillsätt eventuellt en msk olivolja (kan uteslutas om man använder teflonpanna).
Tärna det rökta fläsket i 1x3 cm stora bitar.
Bryn i medelvarm panna tills fettet blivit genomskinligt och fått stekyta, cirka 3-4 minuter.
Ta åt sidan en fjärdedel av det brynta sidfläsket till garnityr innan du fortsätter med såsen.
Tillsätt den hackade löken och de halverade körsbärstomaterna,
samt tomatpuré.
Tillsätt Arrabbiatasåsen, samt eventuellt lite vatten för att späda såsen. Låt koka 3 minuter.
Häll på grädden, vänd ner pastan, riv över parmesan.
Lägg upp på tallrik och garnera med extra parmesan och brynta sidfläsktärningar.
Servera!
Penne Rigate Affumicate
|
|