|
|
Lussebullar med mandelmassa
Lussebullar med mandelmassa är toppen. Men om du föredrar vanliga lussebullar.
Tillagning av Lussemuffins
1. Följ receptet ovan till utbakningen. Forma degen till släta bullar.
2. Lägg dem i stora muffinsformar eller smorda muffinsplåtar. Blanda smöret med mandelmassan. Gör ett djupt hål i varje bulle och lägg i fyllningen.
3. Låt jäsa 20-30 minuter.
4. Sätt ugnen på 250ºC.
5. Pensla med uppvispat ägg och strö över mandeln.
6. Grädda mitt i ugnen, 8-10 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.
Ingredienser till Lussemuffins
jäst gärna för söta degar 50g
smör/margarin 100g
mjök 5dl
kesella, gärna kesella lätt 250ml
saffran 1g
sirap, gärna baksirap 1,5 dl
salt 0.5 tsk
Kungsörnen Kärnvetemjöl, ca (1.7 liter) 1kg
Garnering till receptet
mandel, flagad 4msk
Fyllning till receptet
rumstempererat smör 4msk
mandelmassa, riven 100g
|
|