|
|
Pad Grapao med kyckling
500 g kycklingfilé
100 g långbönor
50 g holy basil
½ gul lök
2-3 röd chili
2 vitlöksklyftor
1 msk ostronsås
1 msk svampsoya
1 msk svart soya
1 msk fisksås
1,5 dl vatten
1 tsk socker
matolja till stekning
______
Förberedelse:
Skär kycklingfilén i bitar och långbönorna i 1-2 cm stora bitar.
Skiva löken.
Plocka holy basil bladen och skölj dem.
Mosa vitlök och chili i en mortel eller finhacka dem.
Tillagning:
Häll olja i stekpannan.
Lägg i chili, vitlök och lök, låt det fräsa någon minut.
Lägg i kycklingbitarna och låt det steka ett par minuter, så att kycklingen är stekt runt om.
Häll i båda soyorna, ostronsås, fisksås och socker och rör om.
Häll på vattnet och låt det steka tills kycklingen är genomstekt.
Lägg i långbönor och holy basil, låt det steka ca 3 min under omrörning.
Servera med jasminris.
Pad Grapao med kyckling Pad Grapao med kyckling
|
|