|
|
Vårrullar (Papia)
3-4 klyftor vitlök
300 g fläskfärs
150 g glasnudlar
100 g bambuskott
100 g morötter
100 g vitkål
2 st koriander
Vårrulledeg (Spring Roll Pastry)
1 msk fisksås
2 msk svampsoja
1 tsk socker
1 tsk Ros Dee med fläsksmak (buljong)
1 tsk svartpeppar
______
Stek hackad vitlök och fläskfärs i olja.
Tillsätt fisksås, soja, socker, salt, peppar.
Tillsätt strimlade morötter och vitkål.
Lägg glasnudlarna 5-10 minuter i kallt vatten, häll av.
Tillsätt glasnudlarna till färsröran.
Tillsätt hackad koriander.
Lägg en klick av röran på ett vårrulleblad.
Rulla och vik ihop bladet över fyllningen.
Fäst ihop bladet med litet äggvita på kanten.
Fritera rullarna i het olja tills de blir gyllenbruna.
Servera med sweet chilisås.
|
|