|
|
Tagliatelle al Ragù Classico
4 portioner
Tid: 1 timme 15 minuter
Ingredienser:
- 400 g Barilla Tagliatelle
- 2 morötter, skalade
- 75 g rotselleri
- 1 stor gul lök, hackad
- 2 dl olivolja
- 400 g nötfärs
- 100 g fläskfärs
- 200 g tomatpuré
- 3 dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning)
- 1 msk salt
- 1 tsk svartpeppar
- 1 dl rödvin alternativt vatten
- 200 g körsbärstomater
Gör så här:
Dela morötterna på längden så det blir två stora bitar av varje morot.
Skala och skär sedan rotsellerin i stora bitar.
Morötterna och rotsellerin ska plockas bort senare,
och det är därför viktigt att de behåller en viss storlek.
Täck botten på en kastrull med olivolja och hetta upp kastrullen till medelvärme.
Fräs den hackade gula löken, lägg i morötterna och rotsellerin.
Lägg i all färs i kastrullen.
När färsen är genomstekt, lägg i tomatpuré och kycklingbuljong.
Salta, peppra och häll i rödvin (alternativt vatten).
Rör runt, låt sjuda på låg värme i 30-60 minuter.
Lyft ur moroten och rotsellerin.
Koka tagliatellen enligt anvisningar på paketet.
Dela körsbärstomaterna på hälften, lägg ner dem i såsen.
Värm upp dem snabbt, cirka 1 minut.
Vänd ner pastan i såsen och servera.
Tagliatelle al Ragù Classico
|
|