|
|
Cornetti all’Ortolana
Cornetti med zucchini, palsternacka och aubergine
4 portioner
Tid: 20 minuter
Ingredienser:
- 400 g Barilla Cornetti Integrale
- 2 morötter
- 100 g palsternacka
- 100 g zucchini
- 1 aubergine, skuren i kuber
- 1 dl olivolja
- ½ gul lök, hackad
- 1 klyfta vitlök, finhackad
- 2 krm chili, torkad och smulad
- 1 dl vatten från pastakoket
- 2 krm salt
Gör så här:
Skala morötterna och palsternackan. Hyvla morötterna, palsternackan och zucchinin i tunna
remsor med hjälp av en potatisskalare. Värm olivoljan på medelvärme i en kastrull. Lägg i
aubergine, lök och vitlök, krydda med chili. Stek tills auberginen blivit gyllenbrun på båda
sidor. Auberginen suger åt sig oljan och släpper sedan ifrån sig den igen, se därför upp med
att hälla på för mycket olja!
Koka pastan enligt anvisningar på paketet. När 1 minut återstår, lägg ner morötter,
palsternacka och zucchini i pastavattnet. Ta 1 dl vatten från pastakoket och tillsätt i
aubergineröran. Häll av pasta och grönsaker och blanda ihop med aubergineröran. Salta.
Cornetti all’Ortolana
|
|