|
|
Pennette Rigate con Ricotta e Asparagi
4 portioner
Tid: 25 minuter
Ingredienser:
400 g Barilla Pennette Rigate Integrale
200 g grön sparris (burk går bra)
200 g vit sparris (burk går bra)
1 msk olivolja
150 g pancetta, skuren i 1x3 cm stora bitar
25 g smör
½ gul lök, hackad
250 g ricotta
½ dl vatten
1 krm salt
Till garnering:
Parmesan
Knoppar från 1 knippe sparris (gärna både grön och vit)
Gör så här:
Skär av och koka sparrisknopparna i lättsaltat vatten tills de är mjuka, ca 15 minuter. Lägg åt sidan. Stek pancettan i olivolja tills den får fin yta, lyft ur stekpannan och låt rinna av på hushållspapper. Stek löken i samma panna tills den blir genomskinlig. Lägg i stjälkarna från den gröna och vita sparrisen i stekpannan och stek i ca 4 minuter. Häll lök och sparrisstjälkar i en skål tillsammans med ricottan, vatten och salt. Mixa ihop med stavmixer. Koka pastan enligt anvisningar på paketet. Blanda pasta, 2/3 av pancettan och ricottamixen. Stek de kokta
sparrisknopparna och den redan stekta pancettan tills knopparna får färg. Garnera pastan med pancetta, sparrisknoppar och parmesan.
Pennette Rigate con Ricotta e Asparagi Pennette Rigate con Ricotta e Asparagi
|
|