Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Saffransmusslor

Ingredienser:

1 kg Blåmusslor
1 msk smör
2 st schalottenlökar
2 st vitlöksklyftor
1 dl vitt vin
1 tsk rödvinsvinäger
2 dl vispgrädde
1/2 pkt saffran
3 msk persilja
2 msk dragon
1/2 tsk salt
Svarpeppar

Gör så här:

Tvätta musslorna.

Finhacka schalottenlök och vitlök. Låt löken bli mjuk i smöret i en vid traktörpanna. Det tar ett par minuter. Tillsätt musslorna, vitt vin och rödvinsvinäger. Låt musslorna sjuda under lock 3-4 minuter till de har öppnat sig.

Tillsätt grädde, salt, peppar, saffran och örter. Rör om ordentligt och koka upp och låt det sjuda ca en minut.

Servera i djupa tallrikar med ett gott vitt bröd som används för att suga upp den goda saffranssåsen!



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N