Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
1 kg Blåmusslor
1 msk smör
2 st schalottenlökar
2 st vitlöksklyftor
1 dl vitt vin
1 tsk rödvinsvinäger
2 dl vispgrädde
1/2 pkt saffran
3 msk persilja
2 msk dragon
1/2 tsk salt
Svarpeppar
Gör så här:
Tvätta musslorna.
Finhacka schalottenlök och vitlök. Låt löken bli mjuk i smöret i en vid traktörpanna. Det tar ett par minuter. Tillsätt musslorna, vitt vin och rödvinsvinäger. Låt musslorna sjuda under lock 3-4 minuter till de har öppnat sig.
Tillsätt grädde, salt, peppar, saffran och örter. Rör om ordentligt och koka upp och låt det sjuda ca en minut.
Servera i djupa tallrikar med ett gott vitt bröd som används för att suga upp den goda saffranssåsen!