|
|
Gratinerad Rigatoni med fyra ostar Rigatoni Quattro Formaggi
Gratinerad Rigatoni med fyra ostar
4 portioner
Tid: 20 minuter
Ingredienser:
400 g Barilla Rigatoni
5 dl grädde
1 krm grovmalen svartpeppar
1 krm salt
75 g Gorgonzola i 1x1 cm bitar
75 g Parmesan, riven
75 g Talleggio i 1x3 cm bitar
75 g Provolone i 1x3 cm bitar
Gör så här:
Sätt ugnen på 240ºC grillvärme. Koka Rigatonin enligt anvisningar på paketet. Värm grädden i en stekpanna, vispa ner salt och peppar. Koka upp grädden och låt den reduceras till hälften genom att låta den koka på medelvärme. Blanda ner pastan i grädden. Blanda ner Parmesan och några bitar av Gorgonzola, Talleggio och Provolone, spar lite till gratinering. Rör tills osten smälter. Lägg upp pastan i portionsskålar. Lägg resterande ost utspridd på toppen, toppa med Parmesan. Gratinera i ugnen tills den osten smält och blivit gyllenbrun, cirka 5-7 minuter.
Tips! Det går givetvis även utmärkt att tillaga denna rätt i en stor ugnsform!
Gratinerad Rigatoni med fyra ostar Rigatoni Quattro Formaggi Gratinerad Rigatoni med fyra ostar Rigatoni Quattro Formaggi
|
|