Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Alla bröd-bakning-recept börjar med blandning av mjöl, vatten, jäst och alla andra ingredienser. Blanda dessa i endast 3 minuter och sluta. Täck skålen med en fuktig handduk eller plastfolie och låt det vila i 20 minuter. Denna viloperiod kallas autolyse av bagare. Den ger vattnet tid att genomsyra mjöl, som sedan utvecklar gluten. Som ett resultat blir degen mindre motståndskraftig mot knådning. Utan denna bröd-bakning-hemlighet krävs ytterligare knådande för att forma degen och kan resultera i oxiderande eller överhettning, vilket minskar kvalitet och smak på degen.
Brödbakning - hur man ska blanda | Recept | Övrigt | Tips
Men de recept jag använder säger att man ska knåda 3-5 minuter, precis som du beskriver, och efter autolysen knåda igen. Menar du att den sista knådningen alltså inte behövs?