|
|
Cannelloni con Ricotta e Spinaci
Cannelloni med ricotta och spenat
4 portioner
Tid: 40 minuter
Ingredienser:
400 g Barilla Cannelloni
400 g Barilla Arrabbiatasås
Smör till formen
Ricottafyllning:
300 g fryst bladspenat, upptinad och finhackad
500 g ricotta
2 krm salt
Béchamelsås:
6 dl mjölk (alternativt 3 dl om rören förkokas)
100 g smör
2 msk vetemjöl
1 krm muskotnöt, riven
1 krm salt
1 krm peppar
Gör så här:
Ricottafyllning:
Blanda spenat, ricotta och salt. Fyll en spritspåse med fyllningen.
Béchamelsås:
Smält smöret, vispa ner mjölet. Tillsätt salt, peppar och muskot. Häll på mjölken i omgångar till önskad konsistens, rör hela tiden så att det inte klumpar sig eller fastnar i botten. Ställ åt sidan.
Cannelloni:
Cannellonin kan tillagas i hela sin längd eller delade på tre, uppställda som stubbar. Vid alternativ 1 behöver rören inte förkokas. Fyll rören med fyllning, lägg i en smord form. Täck med béchamelsås och toppa med tomatsås. Ställ in i ugn på 235º C grillvärme i cirka 20 minuter.
Vill du servera som stubbar ska Cannellonin förkokas i cirka 6 minuter. Kyl därefter ner rören direkt i kallt vatten. Dela Cannellonin på tre delar, ställ dem i formen och spritsa fyllning i. Använd béchamelsås gjord på hälften av mjölken, det vill säga 3 dl. Häll över béchamelsåsen på de stående små stubbarna och avsluta med tomatsås. Ställ in i ugn på 235º C grillvärme i cirka 10 minuter!
Tips! Fyll cannellonin med en klassisk italiensk köttfärssås, pröva med Barillas Bolognesesås!
Cannelloni con Ricotta e Spinaci Cannelloni con Ricotta e Spinaci
|
|