|
|
Risoni allo zafferano e Cotoletta alla Milanese
– Risotto och panerad fläskkotlett är typiska milanesiska rätter som jag ätit många gånger
under våra söndagsmiddagar med familjen. Det här är en snabbare och enklare variant av en
risotto där jag valt att kombinera fläskkotletten med Risoni, som är ett utmärkt alternativ till
ris. Risonin ger rätten en otroligt god smak och som gör att den här festrätten går snabbt att
göra, även om man har ont om tid, säger Christian Campogiani, samarbetspartner till Barilla
och köksmästare på Den gamle och havet.
4 portioner
Tid: 30 minuter
Ingredienser:
Risoni:
300 g Barilla Risoni
50 g smör
½ gul lök, finhackad
1 dl torrt vitt vin
2 msk kycklingfond
10 dl vatten (5dl + 5dl)
1 pkt saffran (0,5 g)
50 g parmesan, riven
Cotoletta alla Milanese:
4 fläskkotletter med ben
4 ägg
1 krm salt
1 krm svartpeppar
1 dl mjöl
2 -3 dl ströbröd
Rapsolja till fritering
Gör så här:
Risoni:
Smält smöret i en stekpanna, lägg i löken och stek på medelvärme tills den blir genomskinlig.
Tillsätt risoni och häll på det vita vinet. Häll på hälften av vattnet (5 dl) och saffran, rör runt
och låt det koka ihop på medelvärme, cirka 10 minuter. Rör då och då och tillsätt mer vatten
(upp till 5 dl till) om Risonin känns torr. När Risonin är krämig och det mesta av vattnet kokat
in, vänd ner parmesan och rör runt.
Cotoletta alla Milanese:
Vispa äggen med salt och peppar. Häll ut mjöl på ett fat och ströbröd på ett annat. Ta
kotletterna, vänd i mjölet, sedan i vispat ägg och sist i ströbröd. Se till att hela kotletten blir
ordentligt täckt av ströbröd, banka/tryck gärna ut kotletten lite i tallriken.
Häll rikligt med rapsolja i en stekpanna och värm till medelvärme. Lägg ner kotletten och
fritera lugnt till den blivit genomstekt och ytan är gyllenbrun. Tid beror på storlek men cirka
10-15 minuter.
Lägg upp kotlett och Risonin på en tallrik och servera!
Risoni allo zafferano e Cotoletta alla Milanese Risoni allo zafferano e Cotoletta alla Milanese
|
|