|
|
Spaghetti alla Norma
– Det här är en vegetarisk siciliansk pastarätt som jag lärt mig av min pappa, som innehåller friterade aubergineremsor vilket ger pastan en väldigt unik karaktär. Till den här rätten bör man använda Spaghetti eftersom såsen lätt fastnar på pastan och får med alla goda smaker. Pricken över i:t är att toppa såsen med en klick ricottaost, som gör såsen mjuk och mild, säger Christian Campogiani, samarbetspartner till Barilla och köksmästare på Den gamle och havet.
4 portioner
Tid: 20 minuter
Ingredienser:
400 g Barilla Spaghetti
1 aubergine
2 dl mjöl
2 vitlöksklyftor, tunt skivade
1 krm salt till auberginekuber
400 g körsbärstomater på burk
1 msk tomatpuré
2 krm salt till sås
10 blad färsk basilika, grovhackad
4 msk ricotta
1 krm flingsalt till aubergineremsor
Olivolja till stekning och fritering
Gör så här:
Tvätta auberginen och skala den med potatisskalare så du får några ”remsor” som skall användas till garnityr. Lägg dessa åt sidan. Skär auberginen i kuber, 3x2 cm. Salta lätt och stek kuberna i olivolja tills de får gyllenbrun yta, cirka 7 minuter. Lyft dem ur stekpannan och låt dem rinna av på hushållspapper. Lägg ner vitlöken och körsbärstomaterna, tomatpuré, salt och basilika. När ingredienserna kokat ihop lite, på hög värme i cirka 4 minuter, lägg i auberginekuberna och låt puttra på låg värme. Häll mjöl på en tallrik. Ta skalremsorna av auberginen som du lagt åt sidan och vänd dem i mjölet. Värm olja i en stekpanna och lägg i aubergineremsorna. Börja med hög värme och sänk till medelvärme när du lägger i auberginen. Fritera tills de får fin yta, cirka 7 minuter, vänd då och då. Lägg upp på hushållspappet och salta. Koka pastan enligt anvisningar på paketet. Blanda spaghetti med såsen. Lägg upp i portionsskålar och lägg 1 msk ricotta på varje portion. Toppa med friterade aubergineskal.
Spaghetti alla Norma Spaghetti alla Norma
|
|