|
|
Fläskfilé och potatissallad av ny potatis
En fräsch och god bjudrätt, perfekt till sommarens tillställningar. Avokadooljan är utmärkt att använda till grillning då den tål höga temperaturer bra och passar därmed bra till marinad och gör fläskfilén mera stektålig. Även sallader får en ny, förfinad smak av avokadooljan.
1 fläskfilé
Marinad
3 msk rosmarinbarr
2 msk salt
2 vitlöksklyftor
1 dl Olivado Avokadoolja
Nymalen svartpeppar ur kvarn
Potatissallad
1 kg nypotatis
4-6 msk Olivado Avokadoolja
1 msk champagnevinäger
2 msk finhackad bladpersilja
Salt och nymalen svartpeppar
Putsa bort fetthinnorna runt om fläskfilén. Mal rosmarinen tillsammans med saltet till en kräm, tillsätt riven vitlök och avokadoolja, smaksätt med peppar och massera in marinaden på filéns yta. Låt filen marineras i rumstemperatur i en timme. Bryn filén i avokadoolja i en stekpanna och låt den därefter mogna i ugn i 180 grader i ca 10 minuter. Filén får bli lite rödaktig i mitten.
Skär potatisen beroende på storleken i halvor eller klyftor och koka potatisen i saltat vatten i en stor kastrull. Var noga med att inte överkoka potatisen. Lyft potatisen med en hålslev till en skål med den färdiga olje- och vinägerblandningen. Tillsätt persilja, salt och peppar. Låt svalna eller njut salladen något ljummen. Passar bra till grillat kött.
Fläskfilé och potatissallad av ny potatis
|
|