Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Sikkes fisk & salsa recept

Ett läckert och snabblagat fiskrecept som passar både till vardag och fest. Avokadooljan ger salsan en fräsch och förfinad smak.

Fiskfiléer av valfri fisk med vitt kött (t ex gös, sik, sjötunga)
Olivado Avokadoolja
Smör

Salsasås med färska tomater
0,5 dl Olivado Avokadoolja
0,5 dl Olivado Avokado Zest
1 dl mild olivolja
5 st mogna tomater
2 finhackade stjälkar av salladslök
1 vitlöksklyfta
5 blad av basilika
salt och peppar ur kvarn

Börja med att tillreda såsen. Skålla tomaterna och ta bort fröna. Skär tomaterna till små kuber. Finhacka salladslöken, vitlöken och basilikabladen. Värm oljan till ca +50 grader och ta sedan kastrullen bort från spisen. Tillsätt tomaterna, löken och basilikabladen och låt såsen dra. Smaksätt med salt och svartpeppar. Servera såsen rumstempererad.

Stek fiskfiléerna i en stekpanna med en blandning som till hälften består av smör och till hälften av avokadoolja. Servera fisken tillsammans med salsasåsen, färsk potatis, rostat rågbröd och ett lätt vittvin.




 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N