Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
En somrig efterätt där avokadooljans milda smak utmärkt kompletterar jordgubbarna och glassen.
1 ask färska jordgubbar (ca 500 g)
1−2 tsk vaniljsirap (se beskrivning nedan)
En nypa salt
4 bollar vaniljglass
Olivado Avokadoolja
Vaniljsirap
1 dl socker
1 dl vatten
1 vaniljstång med frön
Börja med att tillreda vaniljsirapen. Blanda socker och vatten och tillsätt vaniljstången med frön. Låt koka på svag värme tills blandningen blir gyllenbrun och tjocknar. Ta bort från spisen och låt svalna.
Skär jordgubbarna i en stor skål. Tillsätt vaniljsirap (1-2 tsk) och salt och blanda ihop ingredienserna. Lägg jordgubbarna och glassbollarna på ett fat, häll över resten av vaniljsirapen och fullända med några droppar avokadoolja.