Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Marinerade jordgubbar och glass

En somrig efterätt där avokadooljans milda smak utmärkt kompletterar jordgubbarna och glassen.

1 ask färska jordgubbar (ca 500 g)
1−2 tsk vaniljsirap (se beskrivning nedan)
En nypa salt
4 bollar vaniljglass
Olivado Avokadoolja

Vaniljsirap
1 dl socker
1 dl vatten
1 vaniljstång med frön

Börja med att tillreda vaniljsirapen. Blanda socker och vatten och tillsätt vaniljstången med frön. Låt koka på svag värme tills blandningen blir gyllenbrun och tjocknar. Ta bort från spisen och låt svalna.

Skär jordgubbarna i en stor skål. Tillsätt vaniljsirap (1-2 tsk) och salt och blanda ihop ingredienserna. Lägg jordgubbarna och glassbollarna på ett fat, häll över resten av vaniljsirapen och fullända med några droppar avokadoolja.




 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N