|
chilimarmelad | Recept | Övriga recept | Marmelad, sylt, gele, sirap, syltat och inlagt
Philippes chilimarmelad
Philippes chilimarmelad Stark Marmelad!
Ingredienser
1 kg rabarber
1 kg jordgubbar
1 dl vatten
1 st vaniljstång
2 st chilipeppar (spansk peppar)
12 dl socker
1 påse fruktpektin
Gör så här
Skär rabarberstjälkar i 2-3 cm långa bitar och dela de stora jordgubbarna.
Koka upp frukt, vaniljstång (delad och urskrapad) och vatten, låt puttra ca 5 minuter.
Tillsätt hackad chilipeppar i slutet av koktiden
Blanda fruktpektin med 1/2 dl socker. Rör ned blandningen (genom en sil för att undvika klumpar). Koka i 1 minut.
Tillsätt resten av sockret och låt koka ytterligare 3-5 minuter tills sockret löst sig.
Häll upp i rena burkar.
|
|