Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Vindolmar

Igår blev det vindolmar, väldigt gått med vuxenketchup (sweet chilli sås) till Very Happy



ingredienser
Vinblad
Köttfärs
Vitlök
Purjolök
Fisksås
Soja
Ostronsås
Sweetchillisås
Quinoa

Tillagning
1 Koka upp vatten i en stor kastrull och förväll de färska vinbladen i 1–2 minuter, 5–6 löv åt gången.

2 Blanda quinoa, färs, hackad lök, kryddor väl

3 Lägg ett vinblad med den sträva sidan upp på en skärbräda. Gör en rulle av fyllningen och placera den nära stjälken, vik de två motstående sidorna över fyllningen och rulla ihop hårt som en tjock cigarr. Gör likadant med resten av vinbladen.

4 Klä in botten i en vid kastrull med vinblad. Lägg de fyllda vinbladen i täta cirklar i kastrullen med skarvarna neråt. Häll över olivolja och lägg en liten uppochnedvänd tallrik ovanpå så att dolmarna inte öppnar sig. Tillsätt hett vatten, täck med lock och sjud sakta i
50 minuter.

5 Lägg vindolmarna på ett fat täckt av vinblad och servera dem heta eller rumstempererade med sweetchilli.





Webmaster Jim Admin
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N