|
|
Vindolmar
Igår blev det vindolmar, väldigt gått med vuxenketchup (sweet chilli sås) till
ingredienser
Vinblad
Köttfärs
Vitlök
Purjolök
Fisksås
Soja
Ostronsås
Sweetchillisås
Quinoa
Tillagning
1 Koka upp vatten i en stor kastrull och förväll de färska vinbladen i 1–2 minuter, 5–6 löv åt gången.
2 Blanda quinoa, färs, hackad lök, kryddor väl
3 Lägg ett vinblad med den sträva sidan upp på en skärbräda. Gör en rulle av fyllningen och placera den nära stjälken, vik de två motstående sidorna över fyllningen och rulla ihop hårt som en tjock cigarr. Gör likadant med resten av vinbladen.
4 Klä in botten i en vid kastrull med vinblad. Lägg de fyllda vinbladen i täta cirklar i kastrullen med skarvarna neråt. Häll över olivolja och lägg en liten uppochnedvänd tallrik ovanpå så att dolmarna inte öppnar sig. Tillsätt hett vatten, täck med lock och sjud sakta i
50 minuter.
5 Lägg vindolmarna på ett fat täckt av vinblad och servera dem heta eller rumstempererade med sweetchilli.
Vindolmar Vindolmar
|
|