|
|
Gratinerad getost - Chèvre chaud
En klassisk förrätt...
Ingredienser
4 skivor bröd + smör, till stekning
4 skivor chèvreost, ca 1 cm tjocka
2 msk flytande honung
rucolasallad el. bladspenat
1 st röd lök alt purjolök
12 st cocktailtomater
4 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
50 gram valnötter
flingsalt
svartpeppar, nymalen
Tillagning
Sätt på ugnen på grillelement och full värme.
Stansa ut fyra rundlar av brödet som är ungefär lika stora som getosskivorna. Stek brödet på båda sidorna i mycket smör.
Lägg getosten på brödskivorna och ringla honung över osten, placera på plåt och sätt in mitt i ugnen. Gratinera tills osten har fin färg ca 4-5 minuter.
Dela tomaterna hacka löken. Lägg upp sallad och grönsaker på fyra tallrikar och lägg en toast på varje.
5. Ringla lite olivolja och balsamvinäger runtom toasten och strö över valnötterna. Avsluta med lite flingsalt och nymald svartpeppar.
 Gratinerad getost - Chèvre chaud
|
|