Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Ingredienser:
(till 2 liter blåbärssaft)
1,5 liter blåbär (ca 1 kg)
1 liter vatten
15 gram citronsyra (1 msk)
1 kg socker
Gör så här:
Mosa och mixa bären och lägga i en bunke med vatten och citronsyra och låt dra i två dar.
Blanda i sockret.
Låt blåbären stå och dra i kylen i två dagar. Rör om då och då.
Sila bort blåbären
Skumma
Häll upp på rengjorda flaskor
Förvara blåbärssaften svalt och mörkt. Du kan också hälla blåbärssaften i små plastburkar och frysa in och ta fram och blanda blåbärssaft av när du vill.